JP Heyelaan 38 3842 CK Harderwijk
06-43 86 20 12
info@extrabegeleiding.nl

Onze werkwijze

Bijles en Remedial Teaching Basisonderwijs Harderwijk | Ermelo | Hierden | Hulshorst | Zeewolde

De aanmelding kan gebeuren door de ouders/verzorgers of door de school. Dit kan telefonisch ( 06-43 86 20 12) of per e-mail (info@extrabegeleiding.nl). Daarna zal er een gratis intakegesprek (+- 45 minuten) plaatsvinden. In dit gesprek leggen de ouders/ verzorgers of de school het probleem voor. Samen met de ouders/verzorgers of de school zal de remedial teacher een goed beeld van het probleem proberen te vormen.

Als het probleem duidelijk is, zal er een plan in samenwerking met het kind, de ouders/verzorgers en eventueel de school worden gemaakt. We proberen namelijk alle betrokkenen en zeker het kind, actief te betrekken bij het werken aan zijn/haar probleem.

Als het probleem nog niet duidelijk is, kan er een diagnostisch onderzoek plaatsvinden en/of informatie van  de school gevraagd worden waarna het handelingsplan gemaakt wordt.

Daarna vinden de begeleidingen (individueel of in groepje van max. 3 kinderen) plaats bij de remedial teacher in Harderwijk of op school. De begeleiding bestaat uit 30, 45 of 60 minuten werken met het kind . Daarna krijgt het kind huiswerk mee om de oefenstof thuis te herhalen. Thuis oefenen zal niet langer dan 10/15 minuten in beslag nemen. Het is effectiever om elke dag kort te oefenen dan één keer lang. U kunt er zelf voor kiezen om wel of niet tijdens de begeleiding aanwezig te zijn.

Ook kan er afgesproken worden wat de school extra met het kind kan oefenen.